28, 29 en 30 december


Boogplein Winsum

Coöperatie “De Toekomst”

De kop is eraf; de eerste bijeenkomst van Coöperatie “De Toekomst”(is van iedereen) in oprichting is een feit. En we kunnen wel zeggen dat dit zeer aangenaam was en dat we zin hebben in de toekomst!

Onder de bezielende woorden van de voorzitter a.i. en met een hamerslag zijn de eerste stapjes gezet. Maar wie zijn wij dan en wat zijn de plannen? Wij zijn: Patrick Poelma, Ineke Waterman, Geert Bakker, Rom…ke Visser, Deni van Dalsem en Margreet Dijkstra.

Zes Winsummers die elkaars pad kruisten op het goede moment en allen in ieder geval één gemeenschappelijke liefde hebben: Winsum en daarbij de wens dat in Zwembad de Hoge 4 volgend seizoen jong en oud zich kunnen vermaken in en om het water. Sport en spel! Lekker plonsen en elkaar ontmoeten.

Het tempo waarin deze energie zich in eigenlijk één week heeft ontwikkeld, laat zien hoe sterk gemeenschapszin eigenlijk is en de kracht die ervan uitgaat mits we positief denken, de blik vooruit hebben en vertrouwen hebben in elkaar!

Open brief naar gemeente op 30 augustus, open brief terug van gemeente op 31 augustus en eerste openbare samenkomst dus op 4 september. Dat heet knallen!

Morgen dinsdag 6 september treft een aantal van ons elkaar bie veurdeur van ’t gemaintehoes en gaan we in gesprek met wethouder Bert Westerink over de mogelijkheden die wij zien voor de toekomst van het zwembad en welke rol wij daarin kunnen en willen spelen.

Daar waar ons staat, wordt in feite de gemeenschap bedoeld. Dat zijn wij allemaal, die wonen, werken, sporten en/of ontspannen in Winsum. Daarom is er sinds gisteren een FB pagina in de lucht waar we breed bekendheid aan willen geven zodat deze van ons allemaal wordt!

Deze pagina is een manier om op de hoogte te blijven van alle stappen, groot en klein, die we met elkaar zetten. Daarnaast hebben we de mannen en vrouwen van Winsum Nieuws die razendsnel via hun kanalen informatie en nieuws verspreiden. Een mailadres is in ontwikkeling en volgt binnenkort.

Verder moet je als gemeenschap vooral ook persoonlijke ontmoetingen met elkaar hebben om te kunnen overleggen en brainstormen. Hoe we dat aan gaan pakken, laten we weten. Ideeën zijn van harte welkom! We verwachten jullie steun en we horen van elkaar!

Met strijdbare groet, namens het bestuur van de coöperatie i.o.,

Margreet Dijkstra (secr. a.i.)