28, 29 en 30 december


Boogplein Winsum

Het Winsumer Glazen Huis

In de week tussen kerst en oud en nieuw verzorgen (plaatselijke) dj’s, gedurende 3 dagen, een 48 uur durende live radio uitzending vanuit een glazen huis, naar het voorbeeld van 3FM. Het glazen huis staat op het boogplein in Winsum.

De dj’s maken een afwisselende radio uitzending, waarbij de playlist is gebaseerd op door het publiek aangevraagde muziek. Voor zo’n aanvraag wordt een geldbedrag betaald. De uitzendingen zijn te beluisteren via 105.6FM, in en rond Winsum, en wereldwijd via www.winsumerglazenhuis.nl.

Muziekaanvragen vormen echter niet de enige bron van opbrengsten. De opbrengst is sterk afhankelijk van georganiseerde acties. Wij nodigen iedereen uit om met mooie, leuke of ludieke acties te komen waarmee zij geld in willen zamelen voor het goede doel van dit jaar. Te denken valt aan een flessenactie, een veiling, een sponsorloop, tot een bingo.

Het geld kan zowel gestort worden als afgeleverd worden bij het glazen huis. Hiervoor bevindt zich naast het glazen huis een kassa waar geld naar toe kan worden gebracht. Bij bijzondere donaties, vooral in het geval ludieke acties, aanbieden van cheques, wordt de gever door de dj kort geïnterviewd.

De dj’s in het glazen huis krijgen soms zelfs (plaatselijke) artiesten op bezoek.

Dagelijks wordt de tussenstand bekendgemaakt. Aan het eind van de actie wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

Geef een reactie