28, 29 en 30 december


Boogplein Winsum

De Daip in WGH feesttent Boogplein

Donderdagavond 29 december zal er in de feesttent van het Winsumer Glazenhuis op het Boogplein een optreden plaatsvinden t.b.v. zwembad “De Hoge Vier”

Omdat ze tijdens de vorige editie van het Winsumer Glazenhuis een spetterend optreden hebben verzorgd,  zou je kunnen zeggen “wegens succes geprolongeerd”.  Opnieuw is het de organisatie van het Winsumer Glazenhuis gelukt om de druk bezette formatie  ‘De Daip’ voor het goede doel te winnen.

“De Daip” is een swingend collectief ontstaan langs de oevers van het Damsterdiep. De band was tot nu toe wereldberoemd in Garmerwolde en omstreken en heeft het spelen van dansbare muziek als hoogste goed in het vaandel staan. Het 9-koppig gezelschap met drie zangeressen en zelfs een percussionist, is enige jaren geleden ontstaan vanuit een initiatief tijdens een dorpsfeest. Dat beviel zo goed dat het eind voorlopig nog niet in zicht is en dat men ook buiten de dorpsgrenzen wil laten horen hoe deze band swingt en grooves. Met name de afwisseling in de zang en de kwaliteit van de close harmony maakt deze band tot een bijzondere coverband.

“De Daip” speelt covers met een hoog swinggehalte en neemt het publiek voortvarend bij de hand voor een uiterst genietbare avond, met dijken van nummers uit recente en vervlogen tijden. Op het repertoire treft men kanjers van o.a. The Doobie Brothers, Stevie Wonder, Tina Turner, Herman Brood, Wilson Picket, Fleetwood Mac en The Black Crows.

Dus schrijf in je agenda donderdag 29 december, om 20.30 uur in de feesttent van het Winsumer Glazenhuis een optreden van

“DE DAIP”

cropped-cropped-bandfoto1